Aromaterapeutické produkty péče o koně jako součást lékárničky

K aromaterapii jsem přičichla díky svojí "koňské kolegyni" Jance Urbanové, která se touhle voňavou prací certifikovaně živí. Janka mi vysvětlila, že aromaterapie je jemná, přesto účinná metoda, která využívá léčivých vlastností éterických olejů nejen na tělo (člověka, koně), ale i na psychiku. Jako součást fytoterapie provází člověka už od nepaměti. A protože mi víc než na čemkoli jiném záleží na zdraví koní, tak jsme se spolu s Jankou rozhodly nabídnout i vám možnost pečovat o koně přírodními prostředky. Nabízíme vám: univerzální desinfekci, desinfekci na kopyta a repelent, vše na aromaterapeutické bázi.

Pojďme si říci něco základního o éterických olejích:

  • éterické oleje jsou těkavé vonné látky vyskytující se v různých částech siličnatých rostlin (v kořenech, dřevu, listech, plodech, květech atd.),
  • získávají se destilací nebo lisováním za studena, jsou lipofilní (rozpustné v tucích),
  • obsahují 50 - 500 chemických sloučenin, které určují jejich vlastnosti, účinky i vůni, 
  • většina éterických olejů má více či méně antiseptické, antimikrobiální, antivirové a analgetické účinky, kterých můžeme využít i pro naše koně při hojení ran, péči o poškozenou či poraněnou kůži, výskytu hniloby či zánětů. Pomoci můžou i při bolestivých stavech a v boji proti parazitům či otravnému hmyzu.

Zanechat komentář

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny